Pokret za preokret: Položaj izbeglica nikad nije bio gori

Izvor: RTS, 15.Apr.2016, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret za preokret: Položaj izbeglica nikad nije bio gori

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je tokom sastanka sa predstavnicima izbegličkih udruženja da položaj izbeglica i prognanih osoba u Srbiji nikada nije bio gori.
Kako se navodi u saopštenju, Veselinović je tokom razgovora kazao da je pomoć izbeglim i prognanim Srbima koji su ostali u Srbiji, ali i onima koji su se vratili u svoje rodno mesto ili to žele da učine, jedan od nacionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prioriteta programa koalicije okupljene oko liste "Borko Stefanović-Srbija za sve nas".
"Stav Pokreta za preokret i naše koalicije je da Srbija mora da vodi računa o svakom čoveku koji se vrati u Dalmaciju, Liku, Baniju, Kordun ili u neko selo ili grad u Hrvatskoj ili Bosni. Da bi sačuvali nacionalni identitet, Srbi koji su se vratili moraju imati ekonomsku i svaku drugu sigurnost", rekao je Veselinović.
On je dodao da je "žalosno" što je Srbija "zaboravila" 200.000 svojih sunarodnika koji žive u Hrvatskoj.
Pružajući podršku Pokretu i koaliciji "Borko Stefanović-Srbija za sve nas", predsednik "Udruženja za razvoj poljoprivrede u Dalmaciji" Milorad Bjedov ocenio je da bi mala podrška Srbije povratnicima značila njihov opstanak na tim područjima.
"Iako se maksimalno trudimo da razumemo ekonomsku poziciju Srbije, ne razumemo ignorantski odnos prema izbeglicama i prognanicima. U ime nas nastupaju ljudi koji nemaju nikakvog dodira sa našim problemima, niti ih se oni tiču", dodao je Bjedov.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Preokret": Položaj izbeglica nikad gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2016

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima izbegličkih udruženja da položaj izbeglica i prognanih osoba u Srbiji nikada nije bio gori...Kako se navodi u saopštenju, Veselinović je tokom razgovora kazao da je pomoć izbeglim i prognanim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.