Pokrenuta velika ofanziva na Marijupolj

Izvor: NTV.rs, 24.Jan.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta velika ofanziva na Marijupolj

DONJECK – Lider samoproklamovane Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko objavio je danas kako su proruske snage krenule u veliku ofanzivu na strateški važan lučki grad Marijupolj koji je u rukama ukrajinskih trupa, potvrđujući odgovornost za raketni napad u kojem je poginulo najmanje 27 ljudi.
Kako prenosi AFP, Zaharčenko je za RIA Novosti izjavio kako ova ofanziva predstavlja najbolji način „odavanja počasti svim našim mrtvima“.
Iz kancelarije ukrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << gradonačelnika Marijupolja ističe se da je do raketnih napada došlo nakon što su pobunjeničke snage odbile mirovne pregovore.
Osim 27 mrtvih, u ovim napadima raketama „grad“ na „gusto naseljeno gradsko područje“, ima i više od 90 ranjenih, ali taj broj možda nije konačan, jer vlasti još pretražuju teren.
U napadu proruskih snaga je izgorelo i više zgrada i automobila, ističe Oleg Kalinjin, portparol gradonačelnika Marijupolja.
Povodom napada na Marijupolj, Ukrajina poziva Savet bezbednosti UN (SB) da zakaže hitnu sednicu, izjavio je premijer te zemlje Arsenij Jacenjuk. On je takođe rekao kako je sazvao i sastanak ambasadora Grupe sedam zemalja i ambasadora zemalja članica SB.
Tanjug 24.01.2015 16:52
AP Photo/Sergey Vaganov

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.