Pokrenuta istraga protiv načelnika MUP-a

Izvor: B92, 05.Avg.2022, 15:42

Pokrenuta istraga protiv načelnika MUP-a

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sprovodi dokazne radnje protiv D. S. (44) zbog sumnje da je zloupotrebio položaj.

Sumnja se da je D. S. drugookrivljenom državljaninu Grčke F. P. pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom nalepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

F. P. je, sumnja se, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << marke "škoda super B", a potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

Na ovaj način je D. S. je omogućio F. P. da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svetlosnih signala (blinkeri, sirene).

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a, D. S. se na teret stavlja krivično delo "zloupotreba službenog položaja", a F. P. krivično delo "posebni slučajevi falsifikovanja isprave".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.