Pokrenuta inicijativa Partnerski za obrazovanje

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta inicijativa "Partnerski za obrazovanje"

Beograd -- Predstavnici lokalnih klubova roditelja i nastavnika iz 11 gradova pokrenuli su inicijativu za formiranje Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije.

Inicijativa je pokrenuta na na konsultativnom sastanku održanom u Beogradu u okviru projekta “Partnerski za obrazovanje”.

Namera inicijative je da asocijacija kontinuirano podržava zajednički rad roditelja i nastavnika u školama, da zagovara i uključuje zainteresovane pojedince i organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u donošenje svih značajnijih odluka i razvoj politika za unapređenje kvaliteta obrazovanja u Srbiji.

“Od marta do oktobra okupljeno je više od 500 roditelja i nastavnika iz 11 gradova Srbije koji su zajedno učestvovali u realizaciji preko 60 programa i aktivnosti. To su, između ostalog, bile: besplatne kreativne vannastavne aktivnosti za decu, programi usmereni na prevenciju vršnjačkog nasilja, podizanje nivoa bezbednosti dece u školama, uvođenje interaktivne i multidisciplinarne nastave. Sada smo ušli u drugu fazu projekta koja bi trebalo da se završi do proleća 2017. godine osnivanjem Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije”, rekla je Tanja Azanjac Janjatović, predstavnica inicijativnog odbora “Partnerski za obrazovanje”.

Projekat Partnerski za obrazovanje ima za cilj da podrži roditelje i nastavnike da učestvuju u postojećim školskim telima (Saveti roditelja, školski timovi), kao i da prepoznaju i definišu nove, razvonovrsne mehanizme koji mobilišu, uključuju različite aktere i unapređuju saradnju na nivou škole – a to su školski klubovi roditelja i nastavnika.

Do sada su značajni rezultati postignuti upravo u mobilizaciji roditelja i nastavnika na lokalnom nivou.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pokrenuta inicijativa za formiranje asocijalcije nastavnika i roditelja

Izvor: Blic, 22.Dec.2016, 16:47

Predstavnici lokalnih klubova roditelja i nastavnika iz 11 gradova Srbije pokrenuli su inicijativu za formiranje nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije, na sastanku održanom u Beogradu u okviru projekta "Partnerski za obrazovanje"...Kako je saopšteno, namera inicijative je da asocijacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.