Pokrenut projekat E-papir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut projekat E-papir

Cilj trogodišnjeg Projekta za unapređenje poslovnog okruženja je smanjenje administrativnog opterećenja za privredu pojednostavljivanjem 1.750 administrativnih postupaka, elektronsko izdavanje 100 dozvola i uklanjanje praksi koje negativno utiču na razvoj konkurencije, rečeno je danas na 4. Međunarodnom forumu o saradnji.

U sklopu regulatorne reforme Vlade Srbije usmerene na poboljšanje uslova poslovanja i smanjenje administrativnog opterećenja privrede, pokrenut je višegodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekat "e-Papir", navodi se u saopštenju.

Projekat sprovodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svetske banke u saradnji sa Vladom Srbije i uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Preporuke koje su predstavljene su rezultat detaljne analize svih 680 postupaka i procedura iz različitih oblasti i industrija, ali i razgovora sa više od 200 malih i srednjih preduzeća i više sektorskih udruženja u 15 gradova Srbije, kao i odlične saradnje sa Republičkim sekretarijatom za javne politike, izjavio je Eugeniu Osmocheschu, menadžer IFC Projekta za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji.

Projekat "e-Papir" je reformski projekat na kome javna uprava već dve godine predano radi uz koordinaciju Republičkog sekretarijata za javne politike, rekla je direktorka Republičkog sekretarijata za javne politike Bojana Tošić.

Tošić je dodala da su prvi rezultati vidljivi kroz ukidanje M4 i MUN obrasca u narednoj godini, što će privredi doneti uštede od oko tri milijarde dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.