Pokrenut postupak za opoziv Rusefove

Izvor: VOA, 12.Apr.2016, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut postupak za opoziv Rusefove

Komitet donjeg doma Kongresa u Brazilu, zatražio je pokretanje postupka za smenjivanje predsednice Dilme Rusef zbog navoda o korupciji.

"Ima dovoljno pokazatelja prema kojima bi se akcije okrivljene mogle podvesti pod krivičnu odgovornost" izjavio je Žovair Aranteš brazilski zakonodavac.

Panel članova Kongresa je glasao sa 38 za prema 27 protiv i njegova preporuka će sada biti poslata svim poslanicima Donjeg doma Kongresa. Ako dve trećine članova >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Donjeg doma parlamenta podrži opoziv, konačnu odluku bi trebalo da donese Senat.

Očekuje se da će se novo glasanje Donjeg doma obaviti u narednih nedelju dana, a poznavaoci političkih prilika u zemlji kažu da je još uvek rano davati prognoze.

Rusefova je optužena da je prikrivala podatke o budžetskom deficitu kako bi osigurala reizbor 2014.

Njene pristalice kažu da su optužbe pokušaj državnog udara potpredsednika Mišela Temera, koji se pridružio kampanji za njen opoziv. Međutim i Temer je suočen sa istim optužbama za korupciju kao i Rusefova.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.