Pokrenut postupak kontrole zakonitosti rada GAK Narodni front

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 18:08

Pokrenut postupak kontrole zakonitosti rada GAK "Narodni front"

Zaštitnik građana od GAK "Narodni front" traži da ga u roku od 15 dana obavesti o svim okolnostima ovog slučaja.

Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK "Narodni front" zbog zaposlene koja je snimala nage pacijentkinje.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu objava u medijima da je medicinska sestra zaposlena u GAK "Narodni front" na društvenoj mreži Tik-Tok uživo prenosila porođaj kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da je od juna prošle godine delila snimke i fotografije iz porođajne sale, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada ove zdravstvene ustanove kao i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja.

Zaštitnik građana od GAK "Narodni front" traži da ga u roku od 15 dana obavesti o svim okolnostima ovog slučaja, kao i da li su preduzete aktivnosti kako bi se utvrdilo da li je medicinska sestra objavljivala snimke u periodu i pre prenošenja porođaja uživo, zbog čega je protiv nje pokrenut disciplinski postupak i udaljena sa rada, kao i da li su shodno tome preduzete odgovarajuće mere i radnje koje stoje na raspolaganju poslodavcu, navodi se u saopštenju.

Od Ministarstva zdravlja, Sektora za inspekcijske poslove - Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Zaštitnik građana traži da ga u istom roku obavesti o svim činjenicama o ovom slučaju, radnjama koje su u međuvremenu preduzete, a naročito da li su preduzeli mere za pokretanje prekršajnog postupka protiv medicinske sestre koja je objavljivala snimke iz operacione sale, na osnovu Zakona o pravima pacijenata usled povrede prava na privatnost i poverljivost, navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.