Pokrajinski poslanici zarade plate za jedan dan

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinski poslanici zarade plate za jedan dan

Još uvek nije poznato koliko će poslanika biti zaposleno u novom sazivu Skupštine Vojvodine u naredne četiri godine, koliko im traje mandat. Ova mogućnost je veoma primamljiva za poslanike, jer za razliku od kolega iz republičkog parlamenta, oni svoju mesečnu platu u većini slučajeva zarade samo za jedan dan, prenosi Radio 021.

Prema Odluci o pravima poslanika Skupštine Vojvodine, u radnom odnosu mogu biti predsednik i potpredsednici pokrajinskog parlamenta, predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << skupštinskih odbora i poslaničkih grupa, kao i poslanici na predlog svojih poslaničkih grupa, ali sve to u skladu sa budžetom Vojvodine. Ovu priliku su u prethodnom sazivu iskoristila 72 od ukupno 120 poslanika, prenosi 021.rs pisanje Dnevnika.

Plata pokrajinskih poslanika je bila česta tema u proteklih nekoliko godina, jer je bila veća od primanja poslanika u Skupštini Srbiji. U međuvremenu je plata je smanjena, ali je i posle tog smanjenja dostigla 90.000 dinara. Odnosno, sama plata je iznosila 54.000 dinara, a na nju je sledovao poslanički dodatak od 35.000 dinara, prenosi Dnevnik. S obzirom na to da pokrajinski parlament zaseda najčešće jednom mesečno, dolazi se do zaključka da poslanici koji su u radnom odnosu u parlamentu svoju platu zarade za dan, navodi Radio 021.

Osim toga, parlamentarci primaju i dnevnice za službena putovanja, kao i naknadu za učešće u radnim telima i dodatak za minuli rad, tako da suma može porasti i na 100.000. Poslanici, takođe, nakon završetka radnog odnosa imaju pravo i na naknadu plate u visini primanja koju su imali na dan prestanka funkcije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.