Pokrajina finansira samozapošljavanje

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina finansira samozapošljavanje

Stotinu nezaposlenih lica dobilo je subvencije za samozapošljavanje na osnovu javnog poziva Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisanog 31. marta.

Ovaj sekretarijat je, u skladu sa Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u AP Vojvodini za 2014. godinu, putem javnih poziva nezaposlenim licima za samozapošljavanje u AP Vojvodini u ovoj godini dodelio 725 subvencije za samozapošljavanje. Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predstavljao je osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenom licu u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti na teritoriji pokrajine.

Pravo podnošenja zahteva za dodelu subvencije za samozapošljavanje je moglo biti ostvareno pod uslovom da je lice prijavljeno na evidenciju nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji AP Vojvodine, kao i da je završilo obuku iz preduzetništva po planu i programu obuke u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacije.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.