Pokloni i za male Irance

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokloni i za male Irance

Klub Jedinstvo Švehat ne zaboravlja na najmlađe i upornošću predsednika Krste Petrišorevića nije prekinuta tradicija uručenja novogodišnjih paketića.

- Kada sam pre tri nedelje teškog srca otkazao dugo najavljivani Jesenji bal i Deda Mraz šou nisam mogao da se pomirim s tim. Sve to je otkazano zbog neozbiljnosti mnogih. Molio sam da se na vreme prijave deca koja bi došla, da kao i svake godine pripremimo paketiće i da se ne desi kao pre da spremimo ogroman broj paketića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a pojavi se malo dece - objasnio je Petrišorević.

On je ukazao da je klub bio u teškoj finansijskoj situaciji jer je otkazao prethodne dve velike manifestacije - Spasovdansku igranku i gradsku feštu, čime su izostali uobičajeni prihodi, a uz to je sve manje članova koji dolaze u klupske prostorije.

- Nekim novinama pokušavamo da privučemo nove ljude i zadržim nas koji smo stalno oko kluba. Mladi baš i ne pokazuju zainteresovanost - kazao je on.

Petrišorević je istakao da ipak nije mogao da se pomiri s tim da Jedinstvo ne organizuje dolazak Deda Mraza i uručenje paketića mališanima.

- Postavio sam sebi zadatak da ćemo to organizovati, makar se i ja obukao u Deda Mraza, samo da se tradicija ne prekine. Među nama nekolicinom u klubu je i Nedeljko Mitrović poreklom iz sela Stanari kod Dobija, koga sam, znajući da ima četiri unuka, pitao da li bi došli. Upitao sam još nekoliko ljudi, ali i izbeglice iz Irana koji stanuju iznad našeg kluba, tako da smo imali već sedmoro dece. Mališani su došli sa roditeljima ili babom i dedom i ja sam ih dočekao kao Deda Mraz - prepričava on.

Petrišorević je za mališane priredio novogodišnji šou, pitao ih šta su poželeli i tražio od njih da obećaju da će biti dobri i slušati roditelje.

Među mališanima bila je i Darija, ćerka Ine Mitrović i unuka Nedeljka Mitrovića, koja je bila oduševljena Deda Mrazom.

I mališani iranske porodice obradovali su se posebno poklonima i predivnoj atmosferi u našem klubu.

Posle uručenja paketića nastavljeno je druženje starijih uz večeru.

Najmlađi posetilac bio je David, sin Ljiljane i Denisa Burtanović iz Švehata. Inače, David puni na proleće godinu dana, rodio se prerano, u šestom mesecu trudnoće, s manje od kilogram težine, a sada je vrlo napredno dete.

Na rastaknu Petrišorević je svima, a posebno deci, poželeo sve najbolje u 2019. i srećne božićne praznike. On je otputovao u rodnu Reku, gde je pred Božić uručio paketiće deci siromašnijih porodica u Brzoj Palanci i Velikoj Kamenici.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.