Pojačano prisustvo policije, četvoro u zatvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2009, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačano prisustvo policije, četvoro u zatvoru

BEOGRAD - Na beogradskim ulicama je, nakon jučerašnjeg sprečavanja održavanja nedozvoljenog skupa desničarskog udruženja "Srpski narodni pokret 1389", i dalje raspoređen povećan broj policajaca.

Veljović: U zatvoru četiri osobe

Policija je privela 37 osoba zbog kršenja zabrane okupljanja na javnim mestima, a četvorici je određen zatvor do 30 dana, izjavio je danas direktor policije Milorad Veljović.

Procesuirano je 35 osoba koje su u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedelju privedene zbog zabrane javnog okupljanja, protiv petoro podnete su krivične prijave, a ostali će odgovarati prekršajno, rekao je Veljović agenciji Beta.

Veljović je dodao da je među četvoricom kojima je određena zatvorska kazna i jedan od vođa pokreta "1389" Miloš Vacić.

Beogradska policija zabranila je održavanja javnog skupa udruženja "Srpski narodni pokret 1389", koji je bio prijavljen za period od 19. do 27. sepembra na Trgu Republike.

I pored zabrane, organizator okupljanja Radojko Ljubičić započeo je juče održavanje tog skupa, ali ga je policija prekinula, a Ljubičića privela i predala dežurnom sudiji za prekršaje u Beogradu, koji mu je izrekao kaznu od 30 dana zatvora.

U policijsku stanicu juče je dovedeno 35 osoba koje su se okupljale na pojedinim mestima u gradu.

U MUP-u je danas Tanjugu rečeno da je zadatak policajaca da spreče bilo kakvo nasilje na ulicama i da osiguraju večerašnji doček košarkaške reprezentacije Srbije, koja se sa svetskog prvenstva u Poljskoj vraća sa osvojenom srebrnom medaljom.

Građani će srpske reprezentativce moći da pozdrave ispred Skupštine grada Beograda u 18 sati.

Srpske košarkaše će danas u 15 sati na aerodromu "Nikola Tesla", između ostalih, dočekati ministar unutrašnjih poslova i zamenik predsednika vlade Ivica Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.