Pojačana kontrola saobraćaja tokom vikenda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2022, 09:05

Pojačana kontrola saobraćaja tokom vikenda

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, s obzirom na to da se očekuje povećani intenzitet saobraćaja na svim putevima kroz Republiku Srbiju zbog završetka turističke sezone i početka školske godine, sprovodiće akciju pojačane kontrole tokom predstojećeg vikenda, usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje.

Analize pokazuju da je najčešći uticajni faktor koji uzrokuje saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, neprilagođena brzina, a o značaju sigurnosnog pojasa govori podatak da od 46 putnika koji su poginuli u vozilima od početka godine, čak 36 nije koristilo sigurnosni pojas (78 odsto), a od 106 poginulih vozača sigurnosni pojas nije koristilo njih 55 (52 odsto).

Takođe, zbog saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile u prethodnih nekoliko dana, a u kojima su učestvovali autobusi koji su prevozili putnike u međunarodnom prevozu u turističke svrhe, kontinuirano će se na najvažnijim putnim pravcima sprovoditi kontrola autobusa i vozača koji obavljaju prevoz putnika na međunarodnim relacijama, sa akcentom na otkrivanju prekršaja nekorišćenja propisanih odmora i prekoračenja dozvoljenog upravljanja vozilom.

Zbog početka školske godine, saobraćajna policija će sprovoditi mere koje se odnose na bezbedno učešće učenika osnovnih škola u saobraćaju, a naročito učenika prvog razreda. U zonama škola će se vršiti otkrivanje prekršaja nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu i nepropisnog prevoženja dece, a radarskim uređajima će se kontrolisati brzina kretanja vozila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a na turističke agencije i prevoznike da obezbede vozačima odgovarajuće uslove za korišćenje zakonom propisanih odmora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tokom predstojećeg vikenda pojačana kontrola saobraćajne policije

Izvor: Danas, 26.Avg.2022

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom predstojećeg vikenda sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja, s obzirom na to da se očekuje povećani intenzitet saobraćaja na svim putevima kroz Srbiju zbog završetka turističke sezone i početka...

Nastavak na Danas...

PAŽLJIVO VOZITE! Pojačane kontrole saobraćaja tokom predstojećeg vikenda

Izvor: Blic, 26.Avg.2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, s obzirom na to da se očekuje povećani intenzitet saobraćaja na svim putevima kroz Republiku Srbiju zbog završetka turističke sezone i početka školske godine, sprovodiće akciju pojačane kontrole tokom predstojećeg vikenda,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.