Pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Izvor: Studio B, 23.Jan.2016, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Uprava saobraćajne policije sprovešće naredne nedelje akciju "Blic maraton" tokom koje će biti pojačana kontrola brzine kretanja vozila tokom 24 sata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Brzina će se meriti ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u presretačima, navodi se u saopštenju.

Van naseljenih mesta brzina će se meriti na kritičnim deonicama puteva, a u naseljima u blizini obeleženih pešačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prelaza i u zonama škola.

Radarski uređaji će beležiti video-snimke i fotografije svih vozila koja se budu kretala brzinama većim od dozvoljenih.

Nakon toga će vozači biti zaustavljeni i sankcionisani za učinjeni prekršaj ili će se vlasnicima vozila dostavljati verodostojne isprave o prekršaju sa pozivom da plate propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva dostave podatke o osobi koja je počinila prekršaj.

Uočeno je da u zimskim uslovima vožnje svako prekoračenje brzine kretanja, pa i ono najmanje, znatno povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda i da su u tim uslovima najugroženiji pešaci, dodaje se u saopštenju.

Saobraćajna policija je tokom prošle godine sprovela dve celodnevne akcije "Blic maraton" u kojima je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano 5.300 vozača, podseća Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.