Pojačan saobraćaj

Izvor: RTS, 21.Feb.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj

Početak vikenda donosi pojačan intenzitet saobraćaja na putnoj mreži u Srbiji, dok se trenutno van gradskih sredina saobraćaj obavlja umerenim intenzitetom, saopštio Auto-moto savez Srbije.Trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.
Slab mraz dovodi do poledice na deonicama na kojima su kolovozi vlažni, pa iz ovog saveza apeluju na vozače da smanje brzinu, drže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rastojanje između vozila i da naglo ne koče kako bi izbegli proklizavanje vozila.
AMS S podseća da zbog ovakvih vremenskih uslova može doći do većeg broja saobraćajnih nezgoda, a posebno savetuje vozačima da budu oprezni na kritičnim deonicama kao što su mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci i tuneli.
Česti su odroni u Ovčarsko - kablarskoj klisuri, dužinom Ibra i Drine, ali i kroz đerdapsku, sićevačku i grdeličku klisuru.
Tokom dana meteorolozi najavljuju toplo i sunčano vreme, dok u večernjim časovima može doći do slabe kiše, pa AMSS još jednom savetuje vozače da oprezno voze.
Na putevima I i II reda, kako navode iz Zimske službe Javnog preduzeća "Putevi Srbije", kolovozi su mestimično vlažni, dok snega ima u raskvašenom stanju na teritoriji Novog Pazara, Ivanjice, Užica i Zaječara.
Snega ima i u višim planinskim predelima, ali su svi prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.
AMSS podseća vozače da su od 01.11. do 01.04. po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.
Van naseljenog mesta, takođe, je obavezno posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.
Prema podacima Uprave granične policije trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Oprez zbog poledice i vlažnih kolovoza

Izvor: Press, 21.Feb.2015

U večernjim satima očekuju se vlažni kolovozi kao i poledica, pa iz Auto-moto saveza Srbije (AMS S) apeluju na vozače da budu oprezni i vožnju prilagode uslovima na putu. . Kako se navodi u saopštenju AMS S-a, na određenim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.