Pogrešno identifkovana tela stradalih u trajektu

Izvor: Blic, 26.Apr.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogrešno identifkovana tela stradalih u trajektu

Vlada Južne Koreje priznala je da su pojedina tela, koja su izvučena iz olupine potonulog trajekta, pogrešno identifikovana i najavljene su promene da bi bilo sprečeno da se slične greške ponove.

Južnokorejski mediji javili su tokom sedmice da su tela poginulih poslata pogrešnim porodicama i da je greška otkrivena tek nakon što su ostaci stigli u pogrebna preduzeća.

U "akcionom planu" južnokorejske vlade navodi se da je "bilo slučajeva da su žrtve pogrešno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predate".

"Ostaci će biti predati porodicama kada sve bude potvrđeno ispitivanjem DNK-, otisaka prstiju ili zubarskog kartona", ističe se u saopštenju.

Ronioci su iz olupine do sada izvukli 183 tiela, ali se još 119 osoba vodi kao nestalo i strahuje se da su se utopili.

Trajekt je potonuo 16. aprila dok je bio na putu iz luke Inčeon ka turističkom ostrvu Džedžu. Veliku većinu od 302 poginula i nestala čine učenici srednje škole u Ansanu južno od Seula, koji su bili na ekskurziji

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.