Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Mar.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogoršano zdravlje osnivaču Singapura

Zdravstveno stanje osnivača Singapura Lija Kuana Jeva, koji ima tešku upalu pluća i nalazi se u bolnici, dodatno se pogoršalo, saopštila je singapurska vlada.

Li (91) se nalazi u opštoj singapurskoj bolnici više od šest sedmica i diše uz pomoć mehaničke ventilacije koja je neka vrsta aparata za održavanje u životu, javlja AFP. "Gospodin Li Kuan Jev je još slabiji", navedeno je u saopštenju kancelarije njegovog sina, premijera Liija Hsijena Lunga, koji ga je posetio u bolnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Vlada je ranije objavila da je Li u kritičnom stanju.

Li je premijersku funkciju obavljao od 1959. godine, kada je kolonijalni vladar Velika Britaniija dala Singapuru samoupravu, sve do 1990, navodi AFP.

On je poveo Signapur u nezavisnost 1965. posle kratkotrajne i burne zajednice sa Malezijom. Povukao se sa položaja premijera u korist svog zamenika Goha Čoka Tonga koji je 2004. godine prepustio kormilo Lijevom najstarijem detetu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vučić uputio saučešće premijeru Singapura

Izvor: RTS, 23.Mar.2015, 11:30

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Vlade Singapura Liju Hsijenu Lungu, povodom smrti njegovog oca Li Kuan Jua, državnika koji od Singapura načinio globalni trgovinski i finansijski centar. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.