Pogodnosti pri kupovini ili mamac za kupce

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogodnosti pri kupovini ili mamac za kupce

Vreme kada se trgovalo u obližnjoj bakalnici skoro da je prošlo. Sada svkodnevnu kupovinu uglavnom obavljamo u velikim marketima. Osim što je sve na jednom mestu pogodnost su i skoro svakodnevna sniženja, posebno za penzionere.

Akcijske cene, sniženja koja važe za određene proizvode ili za određene dane neki su od načina da pokušamo da u svakodnevnoj matematici nekako od dva i dva napravimo pet. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Za penzionere u gotovo svim trgovinskim lancima i dodatni popusti.
"Pratim sve , gledam gde je jeftinije i tako kupujem, samo po potrebi".
"Kad ima akcija sve je okej, super je sve" kažu potrošači.

Među najstarijim sugrađanima međutim puno je i onih koji ne veruju da je tek tako, moguće „ proći jeftinije".
"Treba to da se vidi recimo pre dva meseca taj isti artikal kakva je bila cena i da l je to stvarno sniženo..to su šarene laži"..
"Podignu pa spuste i a kraju ista cena.. Jel ne kupujete na akciji? Ne, kupujem šta mi treba koliko imam.".
"Jel može tako ad se uštedi? Slabo, ako kupim ya hiljadu dinara možda pedeset dinara..ništa", dodaju najstarije Nišlije.

Oni kojima je prilikom kupovine „popust" glavni putokaz sve već znaju , a za one koji tek kreću ovim putem nekoliko saveta.
"Uglavnom potrošači treba da obrate pažnju na rok jer kad su prehrambeni proizvodi to treba da se zna da trgovci stavljaju na akciju prehrambene proizvode koji su blizu isteka roka...Trgovac nikad nije na gubitku..cene podignu pa onda spuste i to j ustvari prava cena" ističe Jovan Jovanović, Društvo za zaštitu potrošača „Forum" u Nišu
A možda najvažniji savet - da se u veću kupovinu ne ide bez spiska. Jer ako se ide samo tragom primamljivih ponuda a bez prve potrebe, nikakva računica ne može da pomogne.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pogodnost kod kupovine ili mamac za kupce

Izvor: RTS, 14.Nov.2019

Vreme kada se svakodnevno kupovalo u obližnjoj bakalnici skoro da je prošlo. Sada su tu ulogu preuzeli veliki marketi koji nude veliki broj proizvoda na jednom mestu pogodnost i skoro svakodnevno imaju sniženja i pogodnosti, posebno za penzionere. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.