Pogledajte prvu fotografiju Zemlje!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2013, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte prvu fotografiju Zemlje!

Nasin Lunarni Orbiter 1 je pre 47 godina napravio prve veličanstvene slike Zemlje sa Meseca. Fotografije su potom poslate na Zemlju, a primljene su u Nasinoj stanici za praćenje blizu Madrida. Originalne fotografije korišćene su kako bi se odabralo mesto za sletanje ljudske Apolo misije, a potom su zaboravljene na nekih 20 godina.

Jedini razlog zašto fotografije nisu završile u đubretu jeste požrtvovanost arhivskog službenika Nensi Evans koja je žele da ih sačuva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Ove slike nikada nisu bile objavljene u javnosti, a mutna nekvalitetna fotografija zapravo je original.

NASA sada pokušava da povrati fotografje koje su napravljenje u većoj rezoluciji, a rezultati su zapanjujući. Pogledajte!

Podsetimo kako je izgledala misija Apolo predvođena Nilom Armstrongom koji je prvi zakoračio na tlo Meseca:

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Prva fotografija Zemlje uslikana sa Meseca!

Izvor: Svet, 26.Avg.2013

Pre 47 godina, 23. avgusta, Nasin Lunarni “Orbiter 1″ načinio je prve slike Zemlje sa Meseca u svoj njenoj veličanstvenosti.  Jedna mala kamera omogućila je svima da po prvi put vide kako to naša planeta izgleda iznad sloja guste atmosfere. Fotografije su potom poslate na Zemlju gde su primljene...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.