Pogledajte pet mera države i četiri mere opozicije

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 12:42

Pogledajte pet mera države i četiri "mere" opozicije

Opet se postavlja pitanje šta je ko uradio po pitanju unapređenja zaštite dece i unapređenja sveukupne bezbednosti građana Srbije.

To pitanje postalo je aktuelno nakon dva stravična masovna ubistva koja su potresla celu Srbiju, ali i nakon toga šta je država odmah preduzela.

Podsećanja radi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uradio sledeće:

1. Predložio razoružavanje Srbije. Što je MUP i sproveo i počelo je oduzimanje nelegalnog oružja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i pooštravanje mera prilikom izdavanja novog. Jedna od mera je i obavezan otkup legalnog oružja, a sve s ciljem da se za 90 odsto smanji broj oružja u domaćinstvima u Srbiji;

2. Predloženo je smanjenje krivično-pravne odgovornosti počinioca krivičnog dela sa 14 na 12 godina starosi;

3. Naloženo je zapošljavanje još 1.200 policajaca s primarnim ciljem pružanja bezbedbnosti u svim školama u Srbiji;

4. Formiran je Savet za borbu protiv vršnjačkog nasilja;

5. Formiranje radne grupe za bezbednost dece na internetu

S druge strane, ono što su predstavnici opozicije zatražili nakon dve užasne tragedije koje su potresle Srbiju je sledeće:

1. Vučiću „otkinuti glavu“ i "j****i majku Angelinu";

2. Ukinuti rijaliti programe na televizijama, ali samo na onima čiji vlasnik nije Dragan Šolak;

3. Ostavke svih u državi, ali pod uslovom da se izbori ne održe u jednom već u tri različita termina, jer njima tako odgovara;

4. Vučić mora da podnese ostavku i ne sme da bude nosilac liste na sledećim parlamentarnim izborima.

Kako saznajemo, Institutu za mentalno zdravlje uplaćeno je 200 miliona dinara. Taj novac namenjen je za angažovanj stručnjaka - 156 psihologa, a prijavilo se još 250 stručnjaka da pomognu. Biće angažovani i najbolji svetski stručnjaci koji će raditi sa domaćim stručnjacima na pružanju pomoći deci i roditeljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.