Pogledajte neverovatne slike veštačkih gejzira

Izvor: Blic, 15.Jul.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte neverovatne slike veštačkih gejzira

Iako izgleda kao set za neki naučnofantastični film Leteći gejziri u Nevadi su nastali potpuno slučajno i sada važe za jednu od najzanimljivijih lokacija u ovom delu sveta.

Ovaj gejzir se nalazi 25 kilometara od Gerlača u Nevati i napravljen je slučajno davne 1916. godine tokom kopanja bunara. Geotermička voda našla je pukotinu u zidu bunara i šezdesetih godina počela je da izbija krozbunara.

Tokom godina razloženi minerali taložili su se i napravili "skulpturu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od pet metara. Ubrzo se i voda raširila na skoro 40 bazena ukupne površine od 30 hektara. U njima su već počeli da se razvijaju ekosistemi sa malim ribama i pticama kojima prija topla voda.

Ono što oduševljava su boje koje konstatno menjaju u zavisnosti od spoljašnje temperature i godišnjeg doba.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pogledajte neverovatne slike veštačkih gejzira

Izvor: Dzungla.org, 15.Jul.2013

Iako izgleda kao set za neki naučnofantastični film Leteći gejziri u Nevadi su nastali potpuno slučajno i sada važe za jednu od najzanimljivijih lokacija u ovom delu sveta. . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.