Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako se planeta mijenjala od 1984. do danas (VIDEO)

Google Earth's Timelapse danas je uveo neke novine i omogućio svima da vide kako se planeta mijenjala od 1984. godine do danas.

Ovaj servis predstavljen je 2013. godine i omogućavao je satelitske snimke do od 1984. do 2012. godine. Nova opcija predstavljena je danas kada su implementirani podaci sa još dva satelita koji omogućavaju dodatni pregled za posljednje četiri godine.

Koristeći Earth Engine, kombinuje se više od pet miliona satelitskih slika stečenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tokom protekle tri decenije sa pet različitih satelita.

Moguće je zumirati Timelapse video i gledati kako se mijenjao predeo -  grad, država, kontinent.. koji vas interesuje. Video možete pogledati ovdje.

Autori se već izdvojili neke od zanimljivijih klipova pa na sljedećem videu možete vidjeti kako se mijenjao Njujork.



A ovako na Antarktiku:



(N1)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pogledajte kako se planeta menjala od 1984. do danas

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2016, 00:24

Google Earth's Timelapse danas je uveo neke novine i omogućio svima da vide kako se planeta menjala od 1984. godine do danas...Ovaj servis predstavljen je 2013. godine I omogućavao je satelitske snimke do od 1984. do 2012. godine. Nova opcija predstavljena je danas kada su implementirani podaci sa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.