Pogledajte: Otvoren novi deo autoputa (FOTO,VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Mar.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Otvoren novi deo autoputa (FOTO,VIDEO)

Na istočnom kraku Koridora 10 jutros je otvoreno za saobraćaj još 7,5 km autoputa u punom profilu (šest traka), od čega 5,5 km kod Pirota i dva kilometra u blizini Dimitrovgrada. Otvaranje prošlo "bez pompe"...

U saobraćaj je puštena novoizgrađena deonica između Staničenja i Pirota, kao i deo autoputa u zoni kosine Gradinje na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Šef projekta Istok na Koriodru 10 Dušan Mijuk iz Koridora Srbije je rekao Tanjugu da će do >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kraja ove građavinske sezone biti završen ceo istočni krak Koridora 10 od ukupno 86,8 km.

Izvor: Tanjug

Mijuk je kazao da je u saobraćaj do sada pušteno nešto više od 60 km autoputa u punom profilu na tom delu Koridora 10, a da je ukupno završeno oko 70 km autoputa u punom profilu.

"Radi se na završetku preostalih 12,5 km najteže deonice Bancarevo - Crvena Reka, a u toku naredna dva meseca biće kompletirani radovi i na zavšetku oko četiri kilometra deonice Staničenje - Pirot".

Ovako se brdo sručilo na Koridor 10! FOTO

Paralelno sa tim biće završeno opremanje tri tunela na istočnom kraku Koridora 10: Bancarevo, Sopot i Sarlah, naveo je Mijuk.

Mijuk je nakon jutrošnjeg otvaranja dve deonica Koridora 10 kod Pirota i Dimitrovgrada, na kojima je glavni izvođač bila grčka kompanija Aktor, rekao da su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosno potpredsednica vlade i ministarke Zorane Mihajlović dobili nalog da se te deonice autoputa zbog građana puste u saobaćaj što pre, bez ikakve pompe.

On je rekao da je sada od Crvene Reke do Dimitrovgrada gotovo kompletiran autoput.

Mijuk je u ime Koridora Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poželeo svim učesnicima u saobraćaju sigurnu i bezbednu vožnju i srećan put.

Do sada su na istočnom kraku Koridora 10 puštene u saobraćaj deonice:Crvena Reka - Čiflik i Čiflik - Staničenje u dužni od 25,2 km, kao i deonica Sarlah - Pirot Istok, Pirot - Dimitrovgrad i obilaznica oko Dimitrovgrad u dužini od 30,5 km.

Vučić: Kasni Koridor 10, vikao sam na Babića FOTO

Preostalo je tokom 2018. da se završi deonica Bancarevo - Crvena Reka od 12,5 km sa kojom će se ujedno pustiti i završena deonica Prosek - Bancarevo od 9,4 km.

Takođe, treba da se završi ove godine i deonica Staničenje - Sarlah u dužini od 3,2 km i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah.

U Koridorima Srbije kažu da se izgradnja koridora odvija uz punu podršku Vlade Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, lokalnih samouprava i drugih učesnika u realizaciji tog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta.

Istočni krak Koridora 10 je jedan od najfrekventnijih pravaca u Srbiji i samo tokom letnjih meseci tu prođe više od tri miliona vozila.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoreno još 7,5 km Koridora 10 kod Pirota

Izvor: Večernje novosti, 18.Mar.2018

Na istočnom kraku Koridora 10 jutros je otvoreno za saobraćaj još 7,5 km autoputa u punom profilu (šest traka), od čega 5,5 km kod Pirota i dva kilometra u blizini Dimitrovgrada Na istočnom kraku Koridora 10 jutros je otvoreno za saobraćaj još 7,5 km autoputa u punom profilu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.