Poginuli radnik u firmi nije bio deminer

Izvor: Mondo, 14.Sep.2012, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuli radnik u firmi nije bio deminer

Preduzeće koje je angažovalo nastradalog R.A, nema u sistematizaciji radno mesto deminera.

Foto tanjug Saša Petrović

Posle inspekcijskog nadzora povodom smrtne povrede na radu R. A. (49) prilikom čišćenja kasetne municije sa lokacije "Suvo rudište 1" na Kopaoniku, konstatovano je da preduzeće koje je angažovalo radnika nema sistematizovano radno mesto deminera.

Takođe, inspektoru rada iz Kruševca na uvid na radilištu nije pružena celokupna dokumentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koju poslodavac treba da poseduje po Zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu, saopštio je danas Kabinet potpredsednika Vlade i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovana Krkobabića, povodom nesreće koja se dogodila juče u 10.20 časova u kojoj je nastradao radnik poslodavca DOO "PMC - Inženjering" Beograd.

Koordinacijom odeljenja Inspekcija rada iz Kruševca i Beograda, obavljen je nadzor i u sedištu društva DOO "PMC - Inženjering" u Beogradu.

Izvršen je uvid u dokumentaciju koju društvo poseduje. Konstatovano je da nemaju sistematizovano radno mesto deminera već se lica koja se zapošljavaju na takvim pozicijama angažuju na osnovu ugovora o delu i sertifikata o obučenosti za tu vrstu poslova koje izdaju ovlašćene međunarodne organizacije.

Istražne radnje se nastavljaju i ukoliko budu konstatovani propusti, protiv poslodavca će biti podneta prekršajna ili krivična prijava, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug Foto tanjug Saša Petrović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.