Poginula dva vojnika u Rusiji, četiri ranjena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula dva vojnika u Rusiji, četiri ranjena

Oficir i vojnik po ugovoru su poginuli, a četiri vojnika po ugovoru su ranjena prilikom spontane eksplozije na poligonu „"Cigol" u Zabajkalu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

U eksploziji su poginula dva vojnika, a jedan oficir i četviri vojnika po ugovoru su ranjeni.

Incident se desio za vreme planskog čišćenja polja koje se koristi za mete od neeksplodirane municije, preneo je Sputnjik.

U saopštenju se navodi da su ranjeni operativno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prebačeni u bolnicu, gde im je pružena sva potrebna medicinska pomoć.

Lekari su uverili da su životi vojnika van opasnosti, a istraga je u toku.

Vulin uputio saučešće Šojguu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća ruskom kolegi, generalu armije Sergeju Šojguu povodom pogibije pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije na poligonu „Cigol.

„Potresla me je vest o tragičnoj pogibiji pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije na poligonu  u Zabajkalu, poručio je Vulin, istakavši da takvi i slični događaji još jednom potvrđuju svu težinu i opasnosti koje sa sobom nosi vojnički poziv.

"Saosećajući sa bolom zbog gubitka, molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća", naveo je Vulin i dodao u saučešću učestvuju prpadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vulin je zamolio Šojgua da izraze saučešća i najdubljeg saosećanja prenese i porodicama nastradalih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Poginuli oficir i vojnik u eksploziji

Izvor: Mondo, 10.Nov.2017

Oficir i vojnik po ugovoru su poginuli, a četiri vojnika po ugovoru su ranjena u eksploziji na poligonu "Cigol" u Zabajkalu u Rusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane...Foto: Screenshot Ilustracija..U eksploziji su poginula dva vojnika, a jedan oficir i četiri vojnika po ugovoru su ranjeni...Eksplozija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.