Podsetite se, ako ste zaboravili: Evo kako se PRAVILNO ČESTITA BOŽIĆ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podsetite se, ako ste zaboravili: Evo kako se PRAVILNO ČESTITA BOŽIĆ!

Srbi 7. januara proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik

Svi vernici pravoslavne vere, koji poštuju Julijanski kalendar, danas slave Božić, a kako običaji nalažu svakome treba praznik i čestitati.

Običaj je da se na Božić odlazi popodne u goste i čestita praznik, ili da se telefonom nazovu porodica i prijatelji i poželi sve najbolje.

Svi već uveliko znamo da se Božić čestita tako što onaj ko ulazi u kuću kaže "Hristos se rodi", a domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovara sa: "Vaistinu se rodi" ili "Uistinu se rodi".

Međutim, postoji jedna stvar koju mnogi zaborave da kažu prilikom čestitanja Božića.

U pitanju je rečenica "Mir Božiji" koju uvek prvo treba reći, pa tek onda "Hristos se rodi".

Nije strašno ukoliko se naravno izostavi prva rečenica, ali tradicija nalaže da bi i nju svakako trebalo uvrstiti u čestitku.

BONUS VIDEO: Ljudi kažu da su ovo NAJSREĆNIJE zemlje za život

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.