Podrška novim konzulatima Srbije u regionu

Izvor: RTS, 02.Avg.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška novim konzulatima Srbije u regionu

Predlog za otvaranje konzulata Srbije u Herceg Novom, Bijelom Polju i Kninu, podržalo i Ministarstvo za dijasporu. Novi konzulat i u gradu Skadar na severu Albanije, predlaže to Ministarstvo.

Ministarstvo za dijasporu podržalo je otvaranje generalnih konzulata Srbije u Herceg Novom, Bijelom Polju i Kninu, što će poboljšati dobrosusedske odnose.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo za dijasporu će predložiti i otvaranje Generalnog konzulata Srbije u Skadru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Albaniji.

"Ministarstvo za dijasporu u potpunosti je opredeljeno da država Srbija gradi dobrosusedske odnose sa svim zemljama u regionu, i da zajedničkim snagama idemo ka regionalnim i evropskim integracijama", navodi se u saopštenju.

To ministarstvo smatra da su manjine činilac poboljšanja međudržavnih odnosa, kao i da je poštovanje prava nacionalnih manjina, po najvišim međunarodnim standardima, jedan od glavnih uslova evropskih integracija.

Ministarstvo za dijasporu, kako se navodi, zalaže se i za imenovanje počasnih konzula Srbije u sredinama u kojima u znatnom broju žive pripadnici srpske zajednice, koji će doprineti poboljšanju političkih i privrednih veza Srbije sa zemljama u regionu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.