Podrška Evropskog parlamenta za projekt Beograd 2020

Izvor: Glas javnosti, 11.Feb.2013, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Evropskog parlamenta za projekt Beograd 2020

BEOGRAD - U Rezoluciji koji je pripremio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin projekat "Beograd 2020" Evropska prestonica kulture je zvanično podržan u ključnom strateškom dokumentu Evropskog parlamenta koji se odnosi na Srbiju i njen proces evrointegracija, saopštio je Organizacioni odbor "Beograd 2020".

"Naporan i iskren četvorogodišnji rad, originalan koncept projekta i podrška 15 evropskih gradova, učešće na najvažnijim evropskim forumima, najbolji rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od svih gradova i država u zvaničnim konsultacijama Evropske komisije, uključenost građana i visoka podrška kroz zvanična istraživanja, konačno su dobili potpunu afirmaciju u tekstu Rezolucije", kaže se u saopštenju.

Podseća se da je jula prošle godine Evropska komisija zatražila proširenje projekta Evropske prestonice kulture i na pet zemalja koje nisu stalne članice već su u statusu kandidata.

U saopštenju se kaže da je Odbor "Beograd 2020" najviše ponosan zbog promene ovog pravilnika na čemu je proteklih godina najviše radio.

"Srećni smo zbog ovog važnog trenutka za Beograd i Srbiju, ali fokuisirani na još mnogo posla i iskušenja koji stoje pred nama", navodi se u saopštenju Organizacionog odbora "Beograd 2020".

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

EU za "Beograd 2020" - Prestonica kultute

Izvor: Mondo, 11.Feb.2013

U Rezoluciji Evropskog parlamenta za Srbiju zvanično će biti podržan projekat "Beograd 2020" - Evropska prestonica kulture...Glavni grad Srbije dobija veliku podršku u ključnom strateškom dokumentu Evropskog parlamenta koji se odnosi na Srbiju i njen proces evrointegracija, a koji je pripremio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.