Podrška Davidovim roditeljima:Protesti u BL, Sarajevu i BG

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Davidovim roditeljima:Protesti u BL, Sarajevu i BG

Skupovi podrške roditeljima ubijenog mladića Davida Dragičevića biće održani danas u Banjaluci, Sarajevu i Beogradu i Tuzli.

U roku od sat vremena nakon hapšenja Davora Dragičevića, građani su se počeli skupljati na ulicama Banja Luke buneći se protiv hapšenja Davora i njegove supruge i tražeći da se nepravda ispravi.

Podsećamo, Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, uhapšen je juče u Banjaluci, a uhapšena je i majka stradalog mladića Suzana Radanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ona je, potom, puštena na slobodu, a usledila su hapšenja opozicionih lidera kao i nekoliko članova grupe Pravda za Davida.

U satima koji su usledili najavljeno je nekoliko protesta u više gradova BiH, a isto bi se trebalo da se desiti i danas, piše klix.ba.

U vreme kada se u Banja Luci odvijala drama, Mostar je pružao javnu i otvorenu podršku, a Sarajevo i Tuzla su najavili mirne proteste za danas u 18 i 19 sati.

Sarajevo je svojevrsnu najavu za današnje demonstracije najavilo nakon što se 25. decembra ispred Zemaljskog muzeja skupilo nekoliko stotina ljudi.

Da je današnja situacija odjeknula dalje od samih granica BiH govori i činjenica da je u Beogradu nekoliko stotina ljudi označilo da je zainteresovano te da će danas u 12 sati pružiti podršku roditeljima preminulog Davida Dragičevića.

Komentari na društvenim mrežama govore kako se građani nadaju da će veliki odziv javnosti uroditi plodom, te kako bi voleli da se svi veći gradovi uključe u mirne proteste.

Kako je za N1 potvrdio Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, on je noć proveo u pritvoru kao i Draško Stanivuković, narodni poslanik.

Kako je za N1 jutros kazao advokat Feraget, Dragičević bi u jutarnjim satima trebao biti prebačen iz policijske pritvorske jedinice u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.