Podneta prijava protiv 141 policajca

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podneta prijava protiv 141 policajca

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Sektor unutrašnje kontrole tog ministarstva podneo 153 krivične prijave protiv 141 policijskog službenika i 28 građana za ukupno 202 krivična dela i da je neophodno pojačati unutrašnju kontrolu.

On je na konferenciji za novinare precizirao da među krivičnim delima preovlađuju zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita i falsifikovanje službene isprave.

- Imamo nedovoljan broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pripadnika Sektora unutaršnje kontrole, penekad nemamo dovoljno kapaciteta da sprovedemo snažniju kontrolu unutar policije, a često se zbog nekoliko policajaca baca ljaga na celu službu - ukazao je Stefanović i naglasio da je većina policajaca časna i poštena.

Podatak da je 141 policajac obuhvaćen krivičnim prijavama, prema njegovim rečima, govori o potrebi za oštrijom i ozbiljiniom borbom protiv korupcije u policiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nisam očekivao toliko vruću stolicu

Izvor: B92, 24.Apr.2015

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović predstavio je danas rezultate rada MUP-a u prethodnih 12 meseci..."Kada sam pre gotovo godinu dana preuzeo funkciju ministra unutrašnjih poslova znao sam da zadatak neće biti lak, ali nisam očekivao da će ta stolica biti toliko 'vruća'",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.