Podmetnuta bomba u autobusu, poginuli novinar i vozač

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 21:37

Podmetnuta bomba u autobusu, poginuli novinar i vozač

Jedan novinar i vozač su ubijeni u Kabulu, a najmanje je još šest ljudi povređeno kada je eksplodirala bomba u autobusu koji je prevozio zaposlene na jednoj TV.

Prema prvim izveštajima bomba je bila magnetima zakačena za autobus i eksplodirala tokom večernjeg špica, a do sada ni jedna militantna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj incident.

"Možemo da potvrdimo da su novinar i vozač poginuli na licu mesta,“ rekao je direktor TV stanice Džavid Farad, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija Rojters.

Za protekle dve godine, dvoje zaposlenih na ovoj televiziji je poginulo, a dvoje je ranjeno u sličnim napadima.

Talibani i drugi islamski pobunjenici vise puta su napadali novinare u Avganistanu, a najviše novinara, njih 15, poginulo je 2018. godine, prema izveštaju Reportera bez granica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.