Podignuta optužnica za ratni zločin

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica za ratni zločin

Beograd -- Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv Marka Crevara iz Novih Banovaca za ratni zločin protiv dvojice ratnih zarobljenika iz Vukovara.

Optužnica tereti Crevara da je, kao bivši pripadnik Teritorijalne odbrane Vukovara, u Prihvatnom centru Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica 27. februara 1992. tokom ispitivanja mučio ratne zarobljenike M.K. i D.G, saopštilo je danas to tužilaštvo.

Crevar je, kako se navodi "tražio od njih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da priznaju optužbe koje su im stavljene na teret i pruže podatke od vojnog značaja, nanoseći im pritom povrede telesnog integriteta udaranjem nogama i metalnim predmetom u predelu kičme".

On je, prema optužnici, ovo krivično delo počinio zajedno sa Ljubanom Milanovićem protiv koga se vodi krivični postupak u Hrvatskoj i više nepoznatih pripadnika pripadnika Jugoslovenske narodne armije i Milicije RSK.

Državno tužilaštvo Hrvatske ustupilo je ovaj krivični predmet Županijskog suda u Zagrebu srpskom Tužilaštvu za ratne zločine, na osnovu Sporazuma o saradnji u progonu učinilaca krivičnih dela ratnih zločina, zločina protiv čovečnosti i genocida iz oktobra 2006, dodaje se u saopštenju

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica zbog mučenja zarobljenika

Izvor: RTS, 13.Mar.2013

Protiv Marka Crevara iz Novih Banovaca podignuta optužnica zbog mučenja dvojice ratnih zarobljenika koji su, kao bivši pripadnici rezervnog sastava Zbora narodne garde Hrvatske, zarobljeni u Vukovaru...Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv Marka Crevara iz Novih Banovaca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.