Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta Iračka zastava u Ramadiju

Iračke antierorističke snage podigle su danas iračku zastavu na državnom kompleksu u zapadnom gradu Ramadiju, izjavio je vojni portparol.

Ovaj simbolični potez uslijedio je dan nakon što je vojska proglasila pobjedu nad borcima "Islamske države" u ovom gradu.

"Da, grad Ramadi je oslobođen. Iračke antiterorističke snage podigle su zastavu iznad vladinog kompleksa u Anbaru", rekao je portparol vojne operacije, general Jahja Rasul.

Ramadi je udaljen oko 90 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << kilometara zapadno od Bagdada, a u ruke islamista pao je u maju, što je predstavljalo ponižavajući poraz za iračke snage.

Vojska i specijalne jedinice su uz podršku vazdušnih udara međunarodne koalicije sedmicama pokušavale da zauzmu ovaj grad sa većinskim sunitskim arapskim stanovništvom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.