Podgorica: Niko neće imovinu Duška Šarića

Izvor: Kurir, 30.Jul.2013, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Niko neće imovinu Duška Šarića

Javnoj licitaciji je prisustvovao samo jedan čovek koji je rekao da se zove Dejan a nakon završene procedure, praktično odjurio iz zgrade stare vlade, gde se nalazi Uprava za imovinu

PODGORICA - Javnoj licitaciji, na kojoj je u zakup nuđena imovina vredna 100.000 evra u vlasništvu Pljevljaka Duška Šarića prisustvovala je, osim predstavnici Uprave za imovinu i novinara, samo jedna osoba.

Čovek koji je rekao da se zove Dejan naveo je da licitaciji prisustvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kao “zainteresovana javnost”, a nakon završene procedure, praktično odjurio iz zgrade stare vlade, gde se nalazi Uprava za imovinu.

Predstavnica Uprave za imovinu Nela Lekić, podsetila je novinare da je 19. jula objavljena druga licitacija za zakup imovine u slučaju Šarić i da su juče do 13 časova zainteresovani mogli da dostave ponude.

“Zakon jasno kaže da se raspisuju dve licitacije i nakon toga imamo mogućnost neposredne pogodbe. Ako se neko od ponuđača neposredno javi, Komisija će to razmotriti”, kazala je Lekić.

Uprava za imovinu odbila je početkom jula jedinu dostavljenu ponudu za zakup dela Šarićeve imovine, jer je dokumentacija bila nepotpuna.

Tada je jedinu ponudu dostavio Radovan Štrbac, advokat i prijatelj Šarićevog starijeg brata, odbeglog narkobosa Darka. On je to, kako je rekao, učinio u ime hrvatske građevinske firme “SCAT-ing d.o.o”, koja je u vlasništvu Marjana Šarića.

Štrbac je optužen u Srbiji i u toku mu je suđenje pred Specijalnim sudom, zbog optužbi tužilaštva da je oprao milione Darka Šarića kupovinom firmi u Vojvodini.

Upravi za imovinu još ne polazi za rukom da obezbedi zakupca milionski vrednih nekretnina i opreme Darka Šarića. U zakup se nude noćni klub “Municipijum” u Pljevljima za 2.000 evra mesečno, kao i oprema za proizvodnju betona, zatim buldožeri, bageri, kamioni, cisterne za gorivo i vodu...

Ukupna procenjena vrednost imovine za iznajmljivanje je oko 100.000 evra mesečno, ali je predviđeno da onaj ko je koristi dobije popust i do 25 odsto ukoliko uzme sve radne mašine.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Niko neće ili ne sme imovinu Duška Šarića, njegov čovek nadgledao licitaciju

Izvor: Press, 30.Jul.2013

Čovek koji je rekao da se zove Dejan naveo je da licitaciji prisustvuje kao “zainteresovana javnost”... List piše da je on nakon završene procedure, praktično odjurio iz zgrade stare vlade, gde se nalazi Uprava za imovinu... “Vijesti” su saznale da se radi o Dejanu Dragojloviću, koji ima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.