Podgorica: Brat Darka Šarića oslobođen optužbi

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Brat Darka Šarića oslobođen optužbi

Podgorica -- Brat Darka Šarića, Duško Šarić, i Jovica Lončar oslobođeni optužbi za pranje 19,3 miliona evra, današnjom presudom Apelacionog suda u Podgorici, pišu "Vijesti"

Presudu u Apelacionom sudu je izrekao sudija Zoran Smolović. Ovo je četvrta presuda Pljevljacima. Nakon što je Apelacioni sud ukinuo i treću osuđujuću, kojom su Šarić i Lončar bili osuđeni na pet i po godina zatvora, postupak protiv optuženih, kako to zakon predviđa, počeo je iznova, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred ovim sudom, pišu "Vijesti".

Optuženi su od početka negirali krivično delo koje im se stavlja na teret.

Advokat optuženih, Borivoje Đukanović, u završnoj reči istakao je da je protiv Šarića i Lončara "svih sedam godina, koliko traje postupak, vođenja nezapamćena medijska haranga", te da je i tužilac ranije prekršio pretpostavku nevinosti izjavom datoj medijima da "očekuje strožu kaznu za okrivljene".

Đukanović je kazao da je optužnica "fiktivna konstrukcija" i da je optužba "uzalud pretendovala na dokazanosti krivice optuženih, kada je svim sredstvima tokom postupka neskriveno pokušavala da spriječi dokazivanje istine".

Duško Šarić uhapšen je 16. novembra 2010. godine u Pljevljima nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji "Loptice", a Lončar je uhapšen u maju 2011. godine u Podgorici.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Duško Šarić oslobođen optužbi za pranje novca

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2017

Brat Darka Šarića, Duško Šarić, i Jovica Lončar oslobođeni su optužbi za pranje 19,3 miliona evra, današnjom presudom Apelacionog suda u Podgorici...Presudu u Apelacionom sudu je izrekao sudija Zoran Smolović. Ovo je četvrta presuda Pljevljacima. Nakon što je Apelacioni sud ukinuo i treću...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.