Počinje prodaja novog fiće

Izvor: Glas javnosti, 22.Sep.2012, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje prodaja novog "fiće"

BEOGRAD - Novi Fijatov model "500L", koji se ekskluzivno proizvodi u našoj zemlji, danas će početi da se prodaje u Srbiji i Italiji.

U kompaniji Fijat automobili Srbije (FAS) je rečeno da će taj automobil zatim početi da se prodaje sukcesivno i na drugim tržištima.

Zainteresovani kupci imaće priliku da se bliže upoznaju s ponudom u "Nedelji otvorenih vrata" FAS - a, koja se održava od 22. do 29. septembra u prodajnim salonima širom Srbije.

Ministar finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i privrede Mlađan Dinkić je juče, dan pre početka zvanične prodaje novog modela "500L", u skladu sa datim obećanjem, potpisao kupoprodajni ugovor i postao vlasnik ovog automobila.

Dinkić je automobil kupio u svojstvu građanina, lično, a ne kao ministar, bankarskim kreditom sa rokom otplate od pet godina.

Ministar finansija i privrede je rekao na predstavljanju tog automobila 19. septembra da bi ove godine naša zemlja od izvoza tog automobila mogla da prihoduje 450 miliona evra, a sledeće godine čak dve mijarde evra, s obzirom da Fijat planira u 2013. da proizvede između 140.000 i 160.000 Fijata "500L".

On je dodao da već postoji solidna tražnja i da je na međunarodnom tržištu u pretprodaji već rezervisano oko 8.000 tih automobila, od čega najviše u Nemačkoj.

Cena bazne verzije sa "Euro 6" benzinskim motorom "1.4 16V Fire" (95 KS), šestostepenim menjačem i paketom opreme "Pop" na srpskom tržištu iznosi 13.490 evra.

Paket "Pop" je veoma bogat i ima sisteme ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, "Hill Holder", vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visini, "Cargo Box", "Start&Stop" uređaj za motore "TwinAir" i "MultiJet", točkove od 16 inča i drugu atraktivnu opremu.

Karoserija je dužine 4,14 m, širine 1,78 m i visine 1,66 m, a osnovni kapacitet prtljažnika je 400 litara, dok sa sklopljenom zadnjom klupom iznosi 1.310.

Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum), što zajedno daje jedinstven rezultat u klasi - čak 333 kombinacije za personalizaciju vozila.

U startnoj ponudi motora Fijata "500L", pored benzinskog motora od 1,4 litra, nalazi se i turbo dizel "Multijet 2" od 1,3 litra (85 KS), a uskoro će im se pridružiti i 0,9 "TwinAir" (105 KS).

Benzinski motori već ispunjavaju buduće "Euro 6" standarde, dok je turbo dizel značajno ispred važećih "Euro 5" standarda.

Komercijalni direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Džeri Klark izjavio je u četvrtak Tanjugu da očekuje da će izvoz novog modela "fijat 500 L" na američko tržište početi u februaru ili martu sledeće godine.

Klark je kazao da je "500 L" prvenstveno namenjen za izvoz i da očekuje da do kraja godine bude proizvedeno 30.000 tih automobila.

Najveću prodaju FAS očekuje u Italiji i Nemačkoj, možda i u Francuskoj, jer je u tim zemljama vladalo veliko interesovanje za novi model i pre nego što je njegova proizvodnja počela, rekao je Klark.

Govoreći o tržištu Srbije, on je naveo da se očekuje da će do kraja godine kupcima u našoj zemlji biti prodato stotinak automobila novog modela Fijata.

Serijska proizvodnja ovog modela počela je 4. jula u Kragujevcu, a mesec dana kasnije prvih 206 vozila namenjenih izvozu transportovani su do luke Bar u Crnoj Gori odakle su prevezeni u Italiju.

Fijatov četvorotočkaš "500 L" biće plasiran, kako je planirano, na tržišta više od 100 zemalja uključujući Sjedinjene Američke Države gde se očekuje trećina ukupne prodaje.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Fijat 500L" od danas u prodaji

Izvor: Mondo, 22.Sep.2012

Kompanija "Fijat automobili Srbija" (FAS) danas počinje da prodaje model "fijat 500L". Cena se kreće između 13.490 i 18.690 evra...Kako se navodi u saopštenju, zainteresovani kupci će imati priliku da se bliže upoznaju s ponudom u "Nedelji otvorenih vrata", koja se održava od 22. do 29. septembra...

Nastavak na Mondo...

Počinje prodaja fijata 500L

Izvor: NaDlanu.com, 22.Sep.2012

BEOGRAD, 22. septembra 2012. (Beta) - Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) danas počinje da prodaje automobil "fijat 500L"... BEOGRAD, 22. septembra 2012. (Beta) - Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) danas počinje da prodaje automobil "fijat 500L".Kako se navodi u saopštenju, zainteresovani...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.