Počinje prijavljivanje imovine i prihoda

Izvor: Studio B, 15.Jan.2013, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje prijavljivanje imovine i prihoda

Prijava imovine i prihoda na osnovu koje će poreznici obavljati unakrsnu kontrolu da li imovina obveznika odgovara njegovoj zaradi, počeće danas.

Sva fizička lica koja su po Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji dužna da iskažu podatke o svojoj imovini i prihodima moći će to da urade do 31. marta podnošenjem informativnih poreskih prijava Poreskoj upravi.

Imovina i njena ukupna vrednost prijavljuju se sa stanjem na dan 1. januara 2013. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Fizičko lice koje je u obavezi da podnese prijavu raspolaže imovinom u zemlji i inostranstvu čija je ukupna vrednost veća od 35.000.000 dinara, a koje je obveznik poreza na dohodak građana, odnosno obveznik poreza na imovinu.

U Poreskoj upravi objašnjavaju da će posle ovog perioda Uprava započeti postupak kontrole unetih podataka i shodno tome će se pozivati stranke da dostavljaju osnov sticanja imovine.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je nedavno da će stečajni upravnici biti prvi na listi za unakrsnu procenu prihoda i imovine jer "neefikasno obavljaju svoj posao, a imaju visoke honorare i stečajni postupci idu katastrofa sporo". Najveća isplaćena nagrada za jednog stečajnog upravnika bila je 43 miliona dinara.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi koji imaju više od 350.000 evra "na tapetu"

Izvor: Kamatica.com, 15.Jan.2013

Prijava imovine i prihoda na osnovu koje će poreznici obavljati unakrsnu kontrolu da li imovina obveznika odgovara njegovoj zaradi, počeće danas..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.