Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2017, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje novo "Pozorište bez granica"

TUZLA - Sedamnaesti međunarodni festival pozorišta s područja Balkana "Pozorište bez granica 2017", u organizaciji "Draft teatra", počeće danas u Tuzli i trajaće do 2. septembra.

Tokom festivalskih dana biće igrano šest predstava pozorišta iz Bosne i Hercegovine i regiona, te iz Bugarske, a svi komadi će biti izvedeni u sali Narodnog pozorišta Tuzla.

"Ove godine imamo i jedan ansambl s Kosova, tako da prekidamo i rušimo i te granice. U organizacionom smislu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 17. festival ne donosi ništa novo osim što smo se prebacili u dvoranu. Od šest predstava, četiri izvode profesionalni ansambli, a dvije se mogu voditi kao amaterske, što daje i jačinu i snagu ovogodišnjem festivalu", kazao je Dragan Tešić iz "Draft teatra", te naglasio da su u opticaju bili još neki ansambli, ali nije bilo dovoljno sredstava.

Nakon svečanog otvaranja festivala biće odigrana monodrama "Bosanska kraljica" u domaćoj izvedbi. Dan poslije Dom kulture Prijepolje izvest će  "Karamazove". Slijedi "Dramatischen Teatar Lovech" s predstavom "Olovo". Prvog septembra publika će pogledati "Theatrical - movies House AKT" Priština i predstavu "Amok - Actor in the box", a posljednjeg dana predstavu za djecu "Vitamini zdravi fini" ansambla KC "Branislav Nušić" Šid, ali i predstavu "Dnevnik Ane Frank" Gradskog kazališta Beli manastir iz Hrvatske.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.