Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2016, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje izrada opšteg kolektivnog ugovora

BANJALUKA - Predstavnici Vlade Republike Srpske, Saveza sindikata, Konfederacije sindikata i Unije udruženja poslodavaca RS dogovorili su da u ponedjeljak, 28. marta, stručni timovi počnu izradu opšteg kolektivnog ugovora.

Učesnici sastanka: Anton Kasipović, predstavnik Vlade, te Ranka Mišić i Obrad Belenzada, ispred dva sindikata, i Dragutin Škrebić, ispred Unije poslodavaca, usaglasili su se da se formira stručna radna grupa. U sastavu grupe će biti tri predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Vlade RS, tri predstavnika Saveza sindikata i Konfederacije sindikata, te tri predstavnika Unije udruženja poslodavaca.

Dogovoreno je da će i pregovarački timovi socijalnih partnera krajem sljedeće sedmice održati zajednički sastanak, na kojem bi trebalo da utvrde nacrt opšteg kolektivnog ugovora.

Dragutin Škrebić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS, istakao je da su definisane smjernice za pregovore o opštem i posebnim kolektivnim ugovorima.

"Iz opšteg kolektivnog ugovora proizaći će posebni. Stručni ljudi koji poznaju radno zakonodavstvo ponudiće tekst radne verzije kolektivnog ugovora, koji će nakon toga biti usaglašavan", rekao je Škrebić i dodao da nije bilo govora o konkretnim primjerima i rješenjima.

On je kazao da moraju voditi računa da se sistem napravi održivim jer postoje i oni koji u svemu "vode računa samo o tome da ne izgube svoje privilegije".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.