Početna cena akcije NIS-a 500 dinara

Izvor: RTS, 17.Avg.2009, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početna cena akcije NIS-a 500 dinara

Odlukom Skupštine akcionara o podeli akcija među zaposlenima u NIS-u i građanima Republike Srbije smanjena cene jedne akcije do minimalnog nivoa koji predviđa zakon, odnosno, na 500 dinara.

Skupština akcionara Naftne industrije Srbije donela je odluku o podeli akcija među zaposlenima u NIS-u i građanima Republike Srbije, prema kojom je broj tih hartija od vrednosti povećan na 163.060.400 komada, pri čemu je smanjena cene jedne akcije do minimalnog nivoa koji predviđa zakon, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosno, na 500 dinara.

Skupština akcionara donela je odluku da se unesu odgovarajuće izmene u osnivačkom aktu i Statutu NIS-a.

Takođe, Skupština akcionara odobrila je imenovanje Vitalija Baranova za člana Upravnog odbora NIS-a, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko izjavio je tokom vikenda da je ta kompanija spremna da malim akcionarima isplati cenu akcije koja neće biti manja od one koja je plaćena prilikom privatizacije NIS-a, koja ne može da bude manja od cene koju je "Gaspromnjeft" platio za jednu akciju NIS-a, odnosno 96 evra po akciji (oko 9.000 dinara).

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je prošle nedelje da će građani Srbije, akcije NIS-a "dobiti vrlo brzo, mnogo brže nego što se nadaju".

Zakonski rok za podelu akcija NIS-a istekao je 10. avgusta 2009. godine, kako je to predvideo Zakon o podeli besplatnih akcija javnih preduzeća, koji je donet u decembru 2007. godine.

Na osnovu njega bi građani, koji dosad nisu dobili akcije u privatizaciji, trebalo da dobiju akcije NIS-a, Elektroprivrede Srbije, "Telekoma", Aerodroma Nikola Tesla, "Jat Ervejza" i "Galenike".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.