Izvor: Blic, 09.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo da reaguje na zvuk i dodir

UŽICE - Glumac Milenko Zablaćanski (52), koji je u komi već četiri dana posle povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći nedaleko od Čajetine, juče je iz užičke bolnice helikopterom prevezen u Beograd, na Vojnomedicinsku akademiju.

- Konzilijum lekara odlučio je da se Milenko Zablaćanski prebačen u Beograd. Njegovo zdravstveno stanje je malo poboljšano, ali on je i dalje veoma kritično - rekao je za „Blic" dr Zoran Lazović, zamenik direktora Zdravstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centra Užice.

Helikopter MUP-a Srbije spustio se juče oko 11.15 na fudbalski stadion u užičkom naselju Krčagovo, nekoliko stotina metara od opšte bolnice. Ubrzo je pristigao i sanitet kojim je dovezen Zablaćanski, u pratnji lekara. Njegovo prebacivanje sa pokretnog kreveta, na kojem je dopremljen, na ležaj u helikopteru, izvedeno je veoma pažljivo i trajalo je nekoliko minuta. Na trenutak, dok je Zablaćanski prebacivan iz saniteta u letelicu, isključen je sa aparata da bi kasnije ponovo bio priključen. Oko podne helikopter je poleteo ka Beogradu, a let je trajao oko četrdeset minuta. U helikopteru, pored lekara, bila je i Milenkova supruga Snežana i nekoliko prijatelja.

- On je i dalje u komi i životno je ugrožen. Još je rano davati prognoze - rekli su za „Blic" lekari sa VMA nakon što je Zablaćanski dovezen u tu medicinsku ustanovu.

Željko Jovanović, prijatelj poznatog glumca, kaže za „Blic" da je proteklih dana odlazio u užičku bolnicu, razgovarao sa lekarima, ali da mu nije omogućeno da poseti Milenka zbog teškom stanja jer ima nagnječenje mozga.

- Pretpostavljam da mu se stanje malo popravilo čim su lekari užičke bolnice dozvolili njegov premeštaj na VMA. Koliko sam čuo, prekjuče je počeo da reaguje na zvuk, dodir, trzne se - kaže Jovanović.

Saopštenje policije

Užička policija saopštila je juče da je Milenko Zablaćanski povređen u nesreći u Jevremovićima kod Čajetine, kada je u njegovu „opel vektru" direktno udario „mercedes" kojim je upravljao Petar Šišović (65), a koji je prešao u krajnju levu kolovoznu traku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.