Počelo suđenje bivšem predsedniku Malezije: Ukrao milijarde dolara

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje bivšem predsedniku Malezije: Ukrao milijarde dolara

Kuala Lumpur -- Drugo suđenje za korupciju bivšem premijeru Malezije Nadžibu Razaku počelo je danas u Kuala Lumpuru.

Tužilac tvrdi da je Razak ukrao milijarde dolara iz državnog investicionog fonda 1MDB kroz "razrađenu šemu" a potom pokušao da prikrije tragove.

Glavni tužilac je naveo da će pokazati kako je Razak preusmeravao novac iz fonda na svoje račune koristeći "zaobilazne puteve" uključujući i navodnu donaciju saudijskog princa kako bi sprečio da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se otkrije izvor novca.

Takodje, tužilaštvo tvrdi da će pokazati kako je odbegli finansijer Lou Tek Džo bio Razakov ;"alter ego" i da su njih dvojica u prevari delovali kao jedna osoba.

Razak je optužen po 42 tačke za korupciju u vezi sa skandalom u 1MDB koji ga je koštao poraza na izborima prošle godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počelo suđenje bivšem premijeru Malezije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2019

Drugo suđenje za korupciju bivšem premijeru Malezije Nadžibu Razaku počelo je danas u Kuala Lumpuru, a tužilac tvrdi da je Razak ukrao milijarde dolara iz državnog investicionog fonda 1MDB kroz "razrađenu šemu" a potom pokušao da prikrije tragove. Glavni tužilac je naveo da će pokazati kako...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.