Počelo pripremno ročište pred početak suđenja Aleksandru Jovičiću

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 14:49

Počelo pripremno ročište pred početak suđenja Aleksandru Jovičiću

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište pred početak suđenja bivšem predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću i njegovim saradnicima.

Na današnjem pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, tužilac je pročitao optužnicu i predstavio svoje dokazne predloge, prenosi Tanjug.

Nastavak pripremnog ročišta zakazan je za 30. oktobar, kada bi optuženi trebalo da se izjasne o krivici, dok će detaljnu odbranu izneti na suđenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta.

Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Jovičić se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Đ, T.D. i V.Ž. M.L. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Ranije su u ovom postipku krivična dela priznali i sporazume sa tuzilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. godine i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Nakon njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete da su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte. Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nastavljeno suđenje Simonoviću za zloupotrebu položaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2023, 13:08

U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje bivšem predsedniku gradske opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i načelnici opštinske uprave Biljani Bokalović Đorđević (59) povodom optužbe da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet te opštine za ukupno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.