Počelo predlaganje kandidata za nove članove REM-a

Izvor: RTS, 10.Jan.2017, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo predlaganje kandidata za nove članove REM-a

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje pokrenuo je postupak za predlaganje kandidata za izbor tri člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.
Kandidate predlažu nadležni skupštinski odbor, udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora, kao i nacionalni saveti nacionalnih manjina.

Novoizabrani članovi zameniće Miloša Rajkovića, Božidara Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Slobodana Veljkovića, kojima početkom maja ističe mandat.
Samostalni poslanik Đorđe Vukadinović rekao je na sednici odbora da bi kad stignu predlozi trebalo obratiti pažnju da se zaista izaberu kompetentni kandidati.
Vukadinović je predsednicu Odbora Maju Gojković, koja je i predsednica parlamenta, pozvao da sazove tematsku sednicu Odbora koja bi bila posvećena REM-u.
Inače, odluka o pokretanju postupka za izbor novih članova REM-a biće objavljena u Politici, u Službenom glasniku i na sajtu Skupštine Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predlaganje kandidata za nove članove REM-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje pokrenuo je danas postupak za predlaganje kandidata za izbor tri člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM)...Reč je o kandidatima koje predlažu nadležni skupštinski odbor, zatim udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.