Počelo postavljanje novogodišnjeg osvetljenja

Izvor: Danas, 11.Nov.2014, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo postavljanje novogodišnjeg osvetljenja

Javno komunalno preduzeće „Javno osvetljenje“ počelo je sa montiranjem svečanog osvetljenja povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika na 27 lokacija u gradu. Beograđani i gosti prestonice u prazničnoj atmosferi moći će da uživaju od 19. decembra 2014, kada će osvetljenje biti uključeno, sve do 20. januara 2015, kada će početi njihovo uklanjanje.

Tako će se paznična atmosfera i ove nove godine najviše osetiti na centralnim gradskim ulicama, bulevarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i trgovima, Knez Mihailovoj, Trgu Republike, Kolarčevoj, Terazijama, Kralja Milana, Slaviji, Trgu Nikole Pašića, Bulevaru kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Takovskoj, Dečanskoj, Bulevaru oslobođenja, Nemanjinoj, Makenzijevoj, Beogradskoj, Skadarskoj, Svetogorskoj, Makedonskoj, Prizrenskoj, Zelenom vencu, Brankovoj i Brankovom mostu. Na Novom Beogradu okićeni će biti Bulevar Mihajla Pupina i Bulevar dr Zorana Đinđića, dok će u Zemunu praznično osvetljenje imati Gospodska ulica. U novogodišnjem ruhu biće i Stari dvor, zgrade i platoi Gradske uprave.

Kako za Danas navode u „Javnom osvetljenju“, ove godine neće biti izmena u odnosu na prošlu godinu, što se tiče načina montaže i elemenata koji će biti montirani.

- Prethodnih godina dosta je urađeno da se smanje troškovi na montaži ukrasa i potrošnji električne energije, tako da mere štednje Grada neće u mnogome uticati na izgled Beograda tokom najluđe noći. Ove godine nismo nabavljali nove ukrase, već smo samo obavili nabavku najneophodnijih elementa za sanaciju već postojećeg svečanog osvetljenja - navode iz JKP „Javno osvetljenje“. Najkomplikovaniji i najteži deo grada za ukrašavanje svako je Bulevar kralja Aleksandra, navode iz ovog preduzeća, i ističu da to je zbog specifičnosti lokacije i zbog broja stabala koje je potrebno ukrasiti.

- U prethodnim godinama nabavkom LED ukrasa dosta je smanjena potrošnja, tako da ove godine zbog istog načina ukrašavanja, instalisana snaga će ostati na nivou prošlogodišnje, odnosno oko 900 kilovata - objašnjavaju iz „Javnog osvetljenja“.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.