Počelo glasanje o Zakonu o ministarstvima

Izvor: Blic, 29.Avg.2013, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo glasanje o Zakonu o ministarstvima

Poslanici Skup[tine Srbije usvojili su sa 128 glasova za izmene i dopune Zakona o ministarstvima, čije usvajanje je preduslov za rekonstrukciju Vlade Srbije.

Protiv ovog akta glasalo je 66 posalnika.

Parlament je kasno sinoć, posle 12 sati rada, završio raspravu o amandmanima na predloženo zakonsko rešenje.

Izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima kabinet premijera Ivice Dačića imaće 18, umesto dosadašnjih 17 ministarstva, jer će Ministarstvo finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i privrede biti podeljeno na dva.

Na izmene i dopune Zakona o ministarstvima podneto je ukupno 39 amandmana, a Vlada Srbije nije prihvatila nijedan.

Parlament je kasno sinoć, posle 12 sati rada, završio raspravu o amandmanima na predloženo zakonsko rešenje. Izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima kabinet premijera Srbije Ivice Dačića imaće 18, umesto dosadašnjih 17 ministarstva, jer će Ministarstvo finansija i privrede biti podeljeno na dva.

Na izmene i dopune Zakona o ministarstvima podneto je ukupno 39 amandmana, a Vlada Srbije nije prihvatila nijedan. Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sinoć je, posle završetka rasprave o amandmanima, naveo da je usvajanje izmena i dopuna Zakona o ministarstvima samo prethodni korak u izvršenju bitnog zadatka, a to je izbor novih ministara u Vladi Srbije.

Selaković je naveo i da je nekoliko puta u toku rasprave na neprimeren način rečeno da je aktuelna vlada najgora u istoriji Srbije.

- Da li je neka vlada dobra ili ne daju sud gradjani na izborima - rekao je Selaković i dodao da aktuelna vlada nikako nije jedna od najgorih i da su mnoge stvari počele da se menjaju na bolje.

Selaković se u završnoj reči osvrnuo i na "aferu aflatoksin" i naveo da ne zna da li u poslednje 2,5 decenije postoji zloupotreba javnosti kao što je to bio slučaj sa "aferom aflatoksin".

- Od toga na kraju nije bilo ništa osim enormne štete srpskom seljaku, žitu, mesu… jer je neko osetio da su mu ugroženi oni domeni koji su mu do tada bili dostupni, a najteže mu je palo što danas nema vlast - rekao je Selaković.

On je izrazio uverenje da tako nešto neće ostati bez adekvatne sankcije ali i sumnju da bi štetu koja je naneta u tom slučaju neka sankcija mogla da nadomesti. Nakon što se poslanici izjasne o izmenama Zakona o ministarstvima, počeće nova sednica parlamenta na čijem dnevnom redu je Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrdjivanju sastava stranih delegacija skupštine u medjunarodnim parlamentarnim institucijama.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.