Počeli letovi na liniji Beograd-Dubrovnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2011, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli letovi na liniji Beograd-Dubrovnik

BEOGRAD -

Hrvatska nacionalna aviokompanija Kroacija erjalajns ušla je danas na srpsko tržište otvaranjem direktne linije Beograd-Dubrovnik.

Kako je rečeno prilikom dočeka prvog aviona na toj liniji Kroacija erlajnsa, letovi između Beogarda i Dubrovnika će se obavljati dva puta sedmično, ponedeljkom i sredom, do prve polovine septembra ove godine.

Šimunović: Da bude redovna

Generalni direktor Kroacija erlajnsa Srećko Šimunović izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je očekivanje da ta linija neće biti samo sezonska, već da će postati redovna.

On je kazao da će cena karte u jednom smeru biti od 70 evra i dodao da će iz Dubrovnika moći da se putuje do Zagreba, Osijeka, Pule, Atine, Istanbula, Venecije, Beča, Rima, Frankfurta i Tel Aviva.

"Otvaranje linije Beogad-Dubrovnik nije istorija, to je realnost. Politika je dala samo okvir", rekao je generalni direktor Kroacija erlajnsa i dodao da je nastavljen rast broj poseta iz Srbije i da se ove godine očekuje više od 100 hiljada srpskih turista u Hrvatskoj.

Šimunović je kazao da se očekuje veća saradnja Hrvatske i Srbije i da će takav let do Dubrovnika približiti građanima Srbije, privredne kulturne i istorijske lepote hrvatskog dela Mediterana.

Radosavljević: Prihvatiti globalna pravila

Generalni direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević kazao je dobro da je tri dana nakon što je Jat ervejz (Airways) uveo liniju Beograd-Dubrovnik, hrvatska kompanija Kroacija erlajns učinila isto, s obzirom da je počela sezona odmora.

"Ako želimo da se uključimo u globalne tokove, moramo prihvatiti globalna pravila i zbog toga je beogradski aerodrom otvoren za sve komapnije", kazao je Radosavljević.

On je istakao da su letovi kao što je Beogad-Dubrovnik bitni za slobodan pristup tržištu i ostvarenje profitnih ciljeva, ali i jačanje veza među zemljama.

Ambasador Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak kazao je da su uvođenjem avionske linije između Beograda i Dubrovnika prepoznate potrebe i želje građana obe države i izrazio očekivanje da će broj putnika na toj liniji rasti.

Za sat vremena

Kroacija erljans će na liniji Beograd-Dubrovnik saobraćati avionom "deš 8-Ku 400", kapaciteta 76 sedišta, a let će trajati oko jednog sata.

Avion iz Dubrovnika poletaće ponedeljkom u 9.05, a dolazak u Beograd je u 10.15, polazak iz Beogarda ponedeljkom je u 10.50, a sletanje u Dubrovnik u 11.55.

Sredom avion iz Dubrovnika poleće u 17.55, a sletanje u Beograd je planirano u 19.05, dok je polazak iz Beogarda sredom u 19.40, a sletanje u Dubrovnik u 20.45.

Kroacija erljans osnovana je 1989. godine, ima flotu od 13 aviona, od koji su sedam na mlazni pogon Erbas, tri A 319 i četiri A320 i šest novih turboprop daš 8-Ku400.

Svakodnevno nudi letove do 30 gradova u 20 evropskih država. Za 20 godina poslovanja kompanija je prevazla oko 23 miliona putnika.

Direktna avionska linija Beograd-Dubrovnik ukinuta je pre oko 20 godine, poslednji let obavio je Jat 6. avgusta 1991.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro letovi iz Beograda za Split i Pulu

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2011

Aviokompanija "Kroacija erlajnz" uvela je danas prvi put direktne letove na liniji Beograd - Dubrovnik, koje će obavljati dva puta sedmično - ponedeljkom i sredom.

Nastavak na Radio 021...

Prvi let Beograd - Dubrovnik Hrvatske aviokompanije

Izvor: Cafe.ba, 20.Jun.2011

Hrvatska nacionalna aviokompanija Kroacija erlajns obavila je danas prvi let na direktnoj liniji Beograd - Dubrovnik, čime je i zvanično ušla na srpsko tržište.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.