Počele prijave za Bogojavljensko plivanje u Zemunu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele prijave za Bogojavljensko plivanje u Zemunu

Gradska opština Zemun, Hram Svetog oca Nikolaja i SVEBOR savez Beograda organizuju na Bogojavljenje, 19. januara, dvadeset drugo po redu plivanje za Časni krst.

Plivači koji imaju lekarsku potvrdu mogu da se prijave za Bogojavljensko plivanje sutra od 8 do 15 časova u Кancelariji za mlade u Кosovskoj 9 u Zemunu. Plivači koji nemaju lekarsku potvrdu mogu da obave besplatne lekarske preglede i da se prijave za učešće 17. i 18. januara od 16 do 20 časova na istoj adresi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Organizator je predvideo da plivači koji učestvuju u Bogojavljenskoj trci ne mogu da imaju manje od 18 godina.

Svetkovanje Bogojavljenja počinje u devet časova liturgijom u Hramu Svetog oca Nikolaja u Njegoševoj 45, zatim sledi litija centralnim zemunskim ulicama do Zemunskog keja, gde tačno u podne počinje Bogojavljenska trka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počele prijave za Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu i Medveđi

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2019

U Jablaničkom okrugu plivači za Časni krst moći će da se nadmeću u Vlasotincu i Medveđi, dok se u ostalim gradovima i opštinama plivanje ne organizuje. Najhrabriji Vlasotinčani koji žele da se nadmeću na Bogojavljenskom plivanju za Časni krst mogu se prijaviti do 19. januara u Turističkoj...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.