Počele operacije raka dojke u Gornjem Milanovcu

Izvor: Kurir, 18.Mar.2013, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele operacije raka dojke u Gornjem Milanovcu

Otkriveno 50 karcinoma kod žena u rudničko-takovskom kraju zahvaljujući mamografu, poklonu Japana

GORNJI MILANOVAC - Zahvaljujući mamografu koji je donirala Vlada Japana otkriveno je 50 obolenja karcinoma dojke kod žena u rudničko-takovskom kraju, rečeno je u Bolnici u Gornjem Milanovcu.

Direktor Bolnice Miro Lazarević rekao je da je za 15 meseci, od kako je se mamograf koristi, izvrešeno je 2.111 pregleda žena i otkriveno 50 karcinoma od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kojih je većina u početnoj fazi.

On je kazao da je za rad na mamografu određen specijalista radiolog Dejan Trifunović koji je tri meseca proveo na posebnoj edukaciji i sada radi na pregledu dojki.

Otkrivene karcinome počeli su da operišu hirurzi u Gornjem Milanovcu čime se pacijentkinje ne izlažu putovanjima u druge gradove i ostaju pod stalnomn kontrolom svojih lekara.

"Već smo operisali pet karcinoma dojke koji su bili u najranijoj fazi, što garantuje potpuno izlečenje, a pacijentkinje izlaze na kućni oporavak posle dva dana i ostaju pod kontrolom do kraja lečenja", rekao je Lazarević.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Operisano 5 žena od raka dojke u Gornjem Milanovcu

Izvor: Glas javnosti, 18.Mar.2013

GORNJI MILANOVAC - Zahvaljujući mamografu koji je donirala Vlada Japana otkriveno je 50 obolenja karcinoma dojke kod žena u rudničko-takovskom kraju, rečeno je u Bolnici u Gornjem Milanovcu...Direktor Bolnice Miro Lazarević rekao je da je za 15 meseci, od kako je se mamograf koristi, izvrešeno...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.