Počela združena vojna vežba Filipina i SAD

Izvor: Beta, 11.Apr.2023, 08:38

Počela združena vojna vežba Filipina i SAD

Filipini i Sjedinjene Američke Države započele su do danas najveće združene vojne vežbe.Oko 18.000 vojnika učestvovaće u vežbama na Flipinima, tokom kojih će vojske koristiti bojevu municiju prvi put u Južnom kineskom moru.Tokom manevara vojni helikopteri će sleteti na filipinsko ostrvo na oko 300 km od Tajvana.Godišnji manevri Balikatan, što na filipinskom znači "rame uz rame", počeli su nakon trodnevne vojne vežbe Pekinga.SAD će tokom manevara koristiti svoje rakete Patriot.Planirano je da vežbe traju dve nedelje.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinju zajednički manevri SAD i Filipina u Južnokineskom moru: Potopiće brod kod obala Zambalesa

Izvor: Blic, 11.Apr.2023

Američke i filipinske snage pokrenule su danas najveće borbene vežbe u proteklih nekoliko decenija tokom koje će biti izvršena baražna raketna vatra u vodama Južnokineskog mora i Tajvanskog moreuza.

Nastavak na Blic...

SAD i Filipini obnavljaju vojni savez zabrinuti zbog Kine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2023, 07:20

Najveće zajedničke vojne vežbe SAD i Filipina održavaju se dok dve zemlje obnavljaju svoj savez zabrinute zbog sve agresivnije Kine u azijsko-pacifičkom regionu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.