Počela vanredna sednica Skupštine Srbije

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 07:10

Počela vanredna sednica Skupštine Srbije

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas prvu vanrednu sednicu u ovom sazivu, a na dnevnom redu je šest međunarodnih sporazuma i niz kadrovskih rešenja.

Odluke o sudijama koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, podneo je Visoki savet sudstva.

Poslanici će prvo razmatrati sporazume Srbije i Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Bosne i Hercegovine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije i Crne Gore, izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, kao i dodatni protokol Svetske poštanske konvencije.

Planirano je potvrđivanje Sporazuma o saradnji Vlade Srbije i Vlade Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina, kao i Sporazuma Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Poslanici će u nastavku razmatrati dve odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, dati saglasnost na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, kao i izveštaj o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu.

Na dnevnom redu je i predlog izmena članova i zamenika članova u skupštinskim odborima, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

Sednica je sazvana na zahtev zahtevu 230 narodnih poslanika i planirano je 11 tačaka dnevnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Završena rasprava u Skupštini, sutra nastavak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021

Skupština Srbije završila je večeras raspravu o ratifikaciji više međunarodnih sporazuma, a rad će nastaviti sutra, kada će se pred parlamentarcima naći Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju...Poslanici su danas raspravljali o potvrđivanju sporazuma sa Rusijom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.